Strona Główna

 Home    FAQ    Mapa Google    Szukaj    Użytkownicy    Grupy
 Rejestracja    Zaloguj    Album    Chat    Download  

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak 1 Biegu wentylatora chłodnicy...
Autor Wiadomość
n3cRo


Wiek: 34
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 177
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-05-09, 15:21   Brak 1 Biegu wentylatora chłodnicy...

Witam, przeszukałem forum i nie znalazłem. Tak więc czy w waszych maryśach przy włączeniu klimatyzacji chodzi wentylator chłodnicy na 1 biegu ?. Słyszałem że tak ma być ale notabene u mnie tak niema i niewiem gdzie szukać przyczyny braku 1 biegu wentylatora chłodnicy.
Jakieś podpowiedzi ?

Z góry dzieki
 
 
Reklama  

Model: Weekend
Silnik: Benzyna
Pojemność: 1.6 16v
Rok produkcji: 2001
Wysłany: Dzisiaj 18:41   Warto się zalogować!


 
 
 
pajel  


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 3.6
Rok produkcji: 2010
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 851
Skąd: Grenlandia
Wysłany: 2012-05-09, 17:26   

w obudowie wiatraka jest wkręcony rezystor, sprawdź go.
_________________
Jest:
VW Passat CC 3.6 Vr6 DSG 4Motion

Było:
Fiat Bravo 1.6 -> 2.0T
Fiat Coupe 2.0 16vT
BMW e46 330d MPack
 
 
n3cRo  


Model: Weekend
Silnik: Benzyna
Pojemność: 1.6 16v
Rok produkcji: 2001
Wiek: 34
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 177
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-05-09, 19:49   

no sprawdzałem ten rezystor ale chyba jest ok pokozywał mi około 2 ohm ? Czy ktoś wie jaka powinna być jego wartość ? I co odpowiada za włączanie się 1 biegu wentylatora wraz z włączeniem klimy ?
 
 
 
pajel  


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 3.6
Rok produkcji: 2010
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 851
Skąd: Grenlandia
Wysłany: 2012-05-09, 20:14   

R30K czyli 30kohm, a klima się włącza?
_________________
Jest:
VW Passat CC 3.6 Vr6 DSG 4Motion

Było:
Fiat Bravo 1.6 -> 2.0T
Fiat Coupe 2.0 16vT
BMW e46 330d MPack
 
 
Dziorek  

Model: Sedan
Silnik: Benzyna
Pojemność: 2000
Rok produkcji: 2000
Dołączył: 23 Wrz 2010
Posty: 42
Skąd: 92160 Antony Francja
Wysłany: 2012-05-09, 20:18   

Czy w twojej Marysi jest klima
 
 
pajel  


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 3.6
Rok produkcji: 2010
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 851
Skąd: Grenlandia
Wysłany: 2012-05-09, 20:22   

Dziorek, u mnie?
_________________
Jest:
VW Passat CC 3.6 Vr6 DSG 4Motion

Było:
Fiat Bravo 1.6 -> 2.0T
Fiat Coupe 2.0 16vT
BMW e46 330d MPack
 
 
Dziorek  

Model: Sedan
Silnik: Benzyna
Pojemność: 2000
Rok produkcji: 2000
Dołączył: 23 Wrz 2010
Posty: 42
Skąd: 92160 Antony Francja
Wysłany: 2012-05-09, 20:25   

Nie u tego co pyta n3cRo
 
 
pajel  


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 3.6
Rok produkcji: 2010
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 851
Skąd: Grenlandia
Wysłany: 2012-05-09, 20:28   

Dziorek, a czytałeś pierwszy post???
_________________
Jest:
VW Passat CC 3.6 Vr6 DSG 4Motion

Było:
Fiat Bravo 1.6 -> 2.0T
Fiat Coupe 2.0 16vT
BMW e46 330d MPack
 
 
Dziorek  

Model: Sedan
Silnik: Benzyna
Pojemność: 2000
Rok produkcji: 2000
Dołączył: 23 Wrz 2010
Posty: 42
Skąd: 92160 Antony Francja
Wysłany: 2012-05-09, 20:38   

Jak klima działa to po włączeniu wiatrak powinien chodzić na drugim biegu ,ta jest u mnie
 
 
pajel  


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 3.6
Rok produkcji: 2010
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 851
Skąd: Grenlandia
Wysłany: 2012-05-09, 20:42   

powinien chodzić na pierwszym, na tym wolniejszym ;)
_________________
Jest:
VW Passat CC 3.6 Vr6 DSG 4Motion

Było:
Fiat Bravo 1.6 -> 2.0T
Fiat Coupe 2.0 16vT
BMW e46 330d MPack
 
 
n3cRo  


Model: Weekend
Silnik: Benzyna
Pojemność: 1.6 16v
Rok produkcji: 2001
Wiek: 34
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 177
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-05-09, 21:04   

1pajel1 napisał/a:
R30K czyli 30kohm, a klima się włącza?


o jestes moim zbawicielem jest to napewno 30kohm ? Sprawdzłeś swój czy gdzieś znalazłeś bo przydała by się jeszcze watowość tego opornika żeby ciepłote wytrzymał.

Masz piwo u mnie :]

U mnie klima chodzi wszystko okej ale nawet na FESie niechce pujsc 1 bieg wentylatorka przekazniki chodzą bo czuje paluszkiem. Wiec tylko wymiana rezystora ktory kosztuje około 5 zł w elektroniku a nie 70 we fiacie :D
 
 
 
karwoj25  
Administrator
4321 litrów ON :)


Model: Weekend
Silnik: Diesel
Pojemność: 1910
Rok produkcji: 1999
Pomógł: 201 razy
Wiek: 18
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 8701
Skąd: Dltw
Wysłany: 2012-05-09, 21:20   

n3cRo, ja mam to samo i to będzie ten opornik, gdzieś już o nim pisałem.
A wygląda to tak http://mareaclubpolska.pl...p?p=17860#17860
_________________
 
 
n3cRo  


Model: Weekend
Silnik: Benzyna
Pojemność: 1.6 16v
Rok produkcji: 2001
Wiek: 34
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 177
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-05-09, 21:25   

Jutro postaram się go kupić w sklepie jak go dostane to od razu wymiana. Jest to dokładnie rezystor ceramiczny 12v r30k. Teraz muszę jeszcze sobie przypomnieć jak się waty liczyło z oporności i voltów, wyliczę ile wat, to będę wiedział jaka ciepłota :]
 
 
 
pajel  


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 3.6
Rok produkcji: 2010
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 851
Skąd: Grenlandia
Wysłany: 2012-05-09, 21:32   

http://allegro.pl/nowy-or...2297848421.html chyba taniej się nie znajdzie :)
_________________
Jest:
VW Passat CC 3.6 Vr6 DSG 4Motion

Było:
Fiat Bravo 1.6 -> 2.0T
Fiat Coupe 2.0 16vT
BMW e46 330d MPack
 
 
n3cRo  


Model: Weekend
Silnik: Benzyna
Pojemność: 1.6 16v
Rok produkcji: 2001
Wiek: 34
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 177
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-05-09, 21:43   

znalazłem go już tylko zobaczę jeszcze w elektroniku jutro :] jak nie to zamawiam :]
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Programy

Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11