Strona Główna

 Home    FAQ    Mapa Google    Szukaj    Użytkownicy    Grupy
 Rejestracja    Zaloguj    Album    Chat    Download  

Poprzedni temat «» Następny temat
Szybkie pytanie Szybka odpowiedz
Autor Wiadomość
michael



Pomógł: 2 razy
Wiek: 25
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 617
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-05-31, 20:58   Szybkie pytanie Szybka odpowiedz

Z racji że na SB pada dużo drobnych, głupich lecz przydatnych pytań zakładam temat w którym można pytać o wszystko. Piszemy 1 może 2 odpowiedzi (w razie większych problemów zakładamy osobny temat) i chciałbym aby odpowiadali tylko Ci którzy na prawdę mogą pomóc, chce by temat był przejrzysty i aby potomni mogli szybko odnaleźć odpowiedzi na nurtujące je pytania..


Czy można do liczników do Diesla wsadzić wskazówki z benzyniaka?
 
 
Reklama  

Model: Inny
Silnik: Diesel
Pojemność: 2.4
Rok produkcji: 1998
Wysłany: Dzisiaj 2:57   Warto się zalogować!


_________________
Użytkownicy forum nie widzą reklam - zarejestruj się.
 
 
 
Voyt  


Model: Inny
Pojemność: .
Rok produkcji: .
Pomógł: 6 razy
Wiek: 98
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 858
Skąd: DBL/ZS
Wysłany: 2013-06-01, 09:36   

Odpowiedzi nie znam ale pomysł z tematem niezły :)
_________________
Amore Traktore: 2011-2014
 
 
karwoj25  
Administrator
4321 litrów ON :)


Model: Weekend
Silnik: Diesel
Pojemność: 1910
Rok produkcji: 1999
Pomógł: 201 razy
Wiek: 18
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 8701
Skąd: Dltw
Wysłany: 2013-06-01, 11:00   

michael napisał/a:
Czy można do liczników do Diesla wsadzić wskazówki z benzyniaka?

przecież wskazówki są identyczne :o różnica jest tylko w wyskalowaniu obrotomierza ;)
_________________
 
 
soltyseQ  


Model: Weekend
Silnik: Benzyna
Pojemność: 1,8
Rok produkcji: 2000
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 1124
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-06-01, 12:32   

gdzie znajduje się filtr paliwa w 1.8 po fl?
 
 
 
Voyt  


Model: Inny
Pojemność: .
Rok produkcji: .
Pomógł: 6 razy
Wiek: 98
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 858
Skąd: DBL/ZS
Wysłany: 2013-06-01, 13:02   

Tu jest bak: https://www.fiat-autopart...biornik-paliwa-

A filtr tu: https://www.fiat-autopart...iornika-paliwa- [nr 8,1]

Wychodzi że w okolicach prawego nadkola.

I to jeszcze: http://www.mareaclubpolska.pl/viewtopic.php?p=518
_________________
Amore Traktore: 2011-2014
 
 
treborRB  
Brown Metallic 703A


Model: Weekend
Silnik: Benzyna+Gaz
Pojemność: 1.8
Rok produkcji: 1996
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 1908
Skąd: Zamość
Wysłany: 2013-06-01, 13:19   

Prawe tylne nadkole, nad osłonką tą taką progów z tyłu.

A ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie dokładnie znajduje się filtr oparów paliwa też w 1.8
Ten podpisany numerem 1 i co to jest za pudełeczko przy wlewu paliwa (obok przewodu opisanego SGR. 10200)
https://www.fiat-autopart...iornika-paliwa-
 
 
Energetyk  
Kappa Sedan


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 2.0 20V Turbo
Rok produkcji: 1999
Pomógł: 45 razy
Wiek: 26
Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 5900
Skąd: Lublin / Kazik Dolny
Wysłany: 2013-06-01, 22:11   

treborRB, jeśli dobrze pamiętam ta pucha oznaczona 1 jest przy nadkolu za zbiorniczkiem płynu do spryskiwaczy, przy grodzi.
_________________

Mój kanał YouTube

 
 
Zawaś  
FIAT STILO MULTIWAGON 140 PS


Model: Inny
Silnik: Diesel
Pojemność: 1.9 MJTD
Rok produkcji: 2004
Pomógł: 32 razy
Wiek: 32
Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 2634
Skąd: Toruń
Wysłany: 2013-06-01, 22:36   

Jak coś to 1.9 TD100 już na tyle mnie doświadczył że chętnie podzielę się wiedzą w razie problemów.
_________________
Jest: Fiat Stilo MW 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX
 
 
 
treborRB  
Brown Metallic 703A


Model: Weekend
Silnik: Benzyna+Gaz
Pojemność: 1.8
Rok produkcji: 1996
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 1908
Skąd: Zamość
Wysłany: 2013-06-02, 11:39   

Energetyk, właśnie tak słyszałem. Muszę się do niej dobrać bo mam tak zbiornik zapowietrzony, że normalnie tankować się nie da. Jakby się dała rzuciłbym pomógł :-D
 
 
Energetyk  
Kappa Sedan


Model: Inny
Silnik: Benzyna
Pojemność: 2.0 20V Turbo
Rok produkcji: 1999
Pomógł: 45 razy
Wiek: 26
Dołączył: 16 Sty 2012
Posty: 5900
Skąd: Lublin / Kazik Dolny
Wysłany: 2013-06-02, 21:24   

treborRB, wystarczy w pamięci ;) Wstaw jakiegoś manuala jak tam dobrniesz już :-)
_________________

Mój kanał YouTube

 
 
treborRB  
Brown Metallic 703A


Model: Weekend
Silnik: Benzyna+Gaz
Pojemność: 1.8
Rok produkcji: 1996
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 1908
Skąd: Zamość
Wysłany: 2013-06-03, 14:21   

Energetyk, nie ma sprawy.
 
 
Voyt  


Model: Inny
Pojemność: .
Rok produkcji: .
Pomógł: 6 razy
Wiek: 98
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 858
Skąd: DBL/ZS
Wysłany: 2013-06-04, 16:18   

Co oznacza taki stan rzeczy [EGR] i co jest tego konsekwencją.

Jeździłem tak do tej pory.

http://cubeupload.com/im/5k8zH5.jpg
http://cubeupload.com/im/sqnBUS.jpg

+ jak powinno to wyglądać poprawnie
_________________
Amore Traktore: 2011-2014
 
 
karwoj25  
Administrator
4321 litrów ON :)


Model: Weekend
Silnik: Diesel
Pojemność: 1910
Rok produkcji: 1999
Pomógł: 201 razy
Wiek: 18
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 8701
Skąd: Dltw
Wysłany: 2013-06-04, 18:13   

Voyt, masz odłączony zawór podciśnienia, czyli EGR nie działa. Ta rurka powinna być podłączona do zaworu podciśnienia w miejsce zaślepki.
_________________
 
 
Voyt  


Model: Inny
Pojemność: .
Rok produkcji: .
Pomógł: 6 razy
Wiek: 98
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 858
Skąd: DBL/ZS
Wysłany: 2013-06-04, 19:21   

Ok, a co zrobić z filtrem [tym z gąbką, 'zaślepką']?
Ma on swoje miejsce?

Czy to wpływa jakkolwiek na osiągi pojazdu, zachowanie silnika?
_________________
Amore Traktore: 2011-2014
 
 
karwoj25  
Administrator
4321 litrów ON :)


Model: Weekend
Silnik: Diesel
Pojemność: 1910
Rok produkcji: 1999
Pomógł: 201 razy
Wiek: 18
Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 8701
Skąd: Dltw
Wysłany: 2013-06-04, 21:06   

Załóż rurkę na ten króciec przykryty przez tą zaślepkę.
Voyt napisał/a:
Czy to wpływa jakkolwiek na osiągi pojazdu, zachowanie silnika?

Tak, jeśli jest odłączona ta rurka, to EGR nie pracuje. Czyli tak jak został przed odłączeniem (pewnie zamknięty) tak jest cały czas. Jeśli podepniesz tą rurkę, EGR powinien zacząć pracować. Całkowicie otarty EGR może powodować zmniejszenie dynamiki w niektorych zakresach obrotow.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Programy

Strona wygenerowana w 0,37 sekundy. Zapytań do SQL: 11